Shteti dështoi në luftimin e monopoleve (Foto/Video) - TV - Kosova Sot
Shteti dështoi në luftimin e monopoleve (Foto/Video)

Shteti dështoi në luftimin e monopoleve (Foto/Video)

Anketuesit vlerësojnë për “Kosova Sot” se kjo po bëhet qëllimshëm nga të gjitha qeveritë që përmes individëve dhe kompanive më pas ta ndajnë përfitimin dhe ta marrin hisen e kulaçit

Liridon Zogaj thekson se problemi është tek gjykatat se monopolet janë kundër ekonomisë së lirë të tregut kundër popullit kundër shtetit. “Lirshëm mund të themi se ata që mbajnë monopole janë tradhtarë të shtetit”, është shprehur ai.

Image

 

Samir Potera shprehet se kjo bëhet qëllimisht nga qeveritë e Kosovës që duan ta monopolizojnë ekonominë e vendit përmes individëve dhe kompanive që më ta ndajnë përfitimin dhe ta marrin hisen e kulaçit.

Image

 

Agim Cukaj thotë se kësaj qeverie duhet t’i jepet pak kohë në mënyrë që qeveria të konsolidohet e më pas do të luftohen edhe monopolet dhe të këqijat e tjera që janë në ekonominë e dhe fusha tjera.

Image

 

Reshat Salihu shprehet se Qeveria duhet t’i luftojë monopolet që të ketë treg të lirë. “Por nuk e bëjnë këtë ngase të gjitha qeveritë e deritashme kanë interesa sikurse që është monopoli në homologim të makinave” ka theksuar ai.

Image

(Kosova Sot)

49 minuta më parë
20/01/19