- TV - Kosova Sot
Mbillte nga një pemë për çdo ditë për 37 vite me radhë, e ktheu vendin në parajsë (VIDEO)

Mbillte nga një pemë për çdo ditë për 37 vite me radhë, e ktheu vendin në parajsë (VIDEO)

Një histori frymëzimi na vjen nda India. 

Ishujt Majuli dikur kanë qenë të mbushur me kafshë nga më të ndryshmet, por pasi njerëzit kanë filluar që të presin pemët, vendi është bërë shkretëtirë dhe si pasojë edhe kafshët janë zhdukur.

Jadav Payeng e pa këtë transformim me sytë e tij, në vitin 1979 ai vendos që të bëjë diçka për këtë gjë.

Për 37 vite me radhë ai mbolli pemë për çdo ditë, dhe rezultati është i magjishëm.
Ishiujt Majuli tashmë nuk jamë më shkretëtirë por, një parajsë tropikale.

 

(Kosova Sot)

14 orë e 3 minuta më parë
17/02/19