Shpërthen vullkani i fuqishëm në Indonezi (Video) - TV - Kosova Sot
Shpërthen vullkani i fuqishëm në Indonezi (Video)

Shpërthen vullkani i fuqishëm në Indonezi (Video)

Vullkani në ishullin Sumatra të Indeonezisë, që u kishte marrë jetën 16 personave, ka ka shpërthyer përsëri mbi malin Mount Sinabung.

Vullkani që ka kraterin në malin me lartësi 2460 metra mbi nivelin e detit, ka filluar të nxjerrë sasi të mëdha të gazrave në një diametër prej 4 kilometrash.

Ky vullkan nuk ishte aktiv për një kohë të gjatë, por shpërtheu sërish në vitin 2013 dhe 2015.

Qendra e vullkaneve tashmë e ka futur atë në ‘dritën e kuqe’ , duke këshilluar aeroplanët të i shmangen kësaj zone.

Indeonezia është vendi me më shumë vullkane në territorin e saj, me 130 aktive.

 

 

(Kosova Sot)

4 minuta më parë
18/12/18