A është ky australiani më i zgjuar në botë? (VIDEO) - TV - Kosova Sot
A është ky australiani më i zgjuar në botë? (VIDEO)

A është ky australiani më i zgjuar në botë? (VIDEO)

Ky fëmijë i di të gjitha planetet e sistemit diellor dhe t’i indentifikoj 38 qytete në hartë.

Ai ende nuk e ka festuar ditëlindjen e tij të dytë, por Karthik Chavalie njihet si fëmiu gjeni.

Derisa të tjerët janë ende duke mësuar se si të flasin, djali 22 muaj nga Nundah nga jugu i Brisbane është shumë para tyre.

Ai mund t’I indentifikoj 38 qytete në hartë, t’I thotë të gjithë me emra planetet e sistemit diellor dhe njohja e kryeqyteteve të vendeve do t’i trupëronte të rriturit.-tarnsmeton Kosova Sot Online

"Kur Karthik ishte 14 mujash, ne filluam ti tregomin dhe ti lexonim dhe për çudi ai I mbante në mend dhe ditën tjetër I thoshte të gjitha vetë"- tha babi I djalit , Vishy Chavali.

Image

 

Të dy prindërit punojnë në sektorin e IT-së, mirëpo ata nuk e kanë në plan që djalit të tyre t’i japin ipad, iphones ose ndonjë paisje tjetër elektronike.

“Ne nuk i dhamë Karthik një Ipad apo ndonjë paisje tjetër. Secili fëmijë ka një ‘gjeni të brendshëm’ dhe detyra e prindit është që ta indentifikoj atë.” – tha nëna e voglushit Sal Kandukuri.

Burri i saj shtoi për fund: ‘Nëse ne I mësojmë fëmijët tanë që tani me paisje elektronike, atëherë ne thjesht po i largojmë ata nga realiteti’.

 
Image
Image

 

(Kosova Sot)

19 orë e 26 minuta më parë
12/12/18