Ky është aeroplani më i madh në botë, me krahë të gjatë sa një fushë futbolli (Foto/Video) - TV - Kosova Sot
Ky është aeroplani më i madh në botë, me krahë të gjatë sa një fushë futbolli (Foto/Video)

Ky është aeroplani më i madh në botë, me krahë të gjatë sa një fushë futbolli (Foto/Video)

Aeroplani me gjashtë motor ka një krah prej 385 feet (117 m), i cili është më i gjatë se gjatësia e një fushe futbolli
Firma futi gjashtë motorët e turbofanëve të Pratt & Whitney të avionit për një test taksie poshtë pistës në 46mph.
Paul Allen, i cili bashkë-themeloi Microsoft me Bill Gates, zbuloi avionin e madh në qershor të 2017.

Image

Aeroplani më i madh në botë është një hap më afër fluturimit të parë pas kalimit të një tjetër moment të rëndësishëm, transmeton "Kosova Sot Online".

Me emrin Stratolaunch, avioni - i cili ka një krah të krahut më të gjatë se një fushë futbolli - nxorri pistën me 40 nyje (46mph / 74kph) në provën e fundit të taksi të ulët me shpejtësi të ulët, duke gjuajtur gjashtë motorët e saj prej 8.940lbs (4.000kg).

Pas përfundimit të testimit, avioni do të ndihmojë në zjarrin e satelitëve dhe objekteve të tjera në hapësirë, duke përfshirë një anije kozmike "Dream Chaser" që mund të transferojë astronautët ose ngarkesat për në dhe nga orbita e ulët e Tokës brenda 24 orëve.

Stratolaunch, i cili është kaq i madh që ka nevojë për fusha binjake, secila e pajisur me kabinën e vet, pritet të marrë në qiell për herë të parë në 2019.

Image

Qëllimi kryesor i testit të fundit, i cili u zhvillua në Mojave Air dhe Portin Hapësinor të Kalifornisë, ishte të vendoste aftësinë e avionit për të drejtuar dhe për të ndaluar hapat e tij.

Një ekip tokësor nga Stratolaunch Systems Corp monitoroi një numër sistemesh, duke përfshirë drejtimin dhe frenimin.

Inxhinierët kryen testin e parë të avionit me shpejtësi të ulët në dhjetor, por gjatë kësaj vrapimi automjeti goditi vetëm 25 nyje (28mph / 45km / h).

Aeroplani është vizioni i bashkë-themeluesit të Microsoft Paul Allen, i cili dëshiron që ajo të veprojë si një bllok i gjelbër ajror në qiell, duke lejuar që ngarkesat për të arritur hapësirën më të shpejtë dhe me kosto më të ulët se sa teknologjitë ekzistuese.

Në një deklaratë në Twitter, Allen ka shkruar: "Ka kapur video të reja të aeroplanit @Stratolaunch pasi ai arriti një shpejtësi të lartë taksash prej 40 nyjesh (46 mph) me të gjitha sipërfaqet e fluturimit në vend të dielën. Ekipi verifikoi përgjigjet e kontrollit, duke u bazuar në testet e para të taksisë të kryera në dhjetor '.

Image

Kur avioni përfundimisht është në ajër, piloti, bashkëpiloti dhe inxhinieri i fluturimit - do të ulen në trupin e djathtë, duke e drejtuar aeroplanin në një distancë të drejtë në të djathtë të vijës së mesit.

Trupi fushor i majtë ka atë që duket si një kabinë me dritare për dëmtuesit, por seksioni është në fakt i zbrazët dhe i pa shtypur.

Stratolaunch peshon përafërsisht 500,000 paund pa ndonjë ngarkesë, dhe i projektuar për të kryer një peshë maksimale të ngritjes prej 1.3 milion paund, sipas The Verge.

Image

Trupi fushor i majtë ka atë që duket si një kabinë me dritare për dëmtuesit, por seksioni është në fakt i zbrazët dhe i pa shtypur.

Stratolaunch peshon rreth 500,000 paund pa ndonjë ngarkesë.

Stratolaunch, nga ana tjetër, do t'u mundësojë raketave që të kenë një "fillim kokë" pasi ato do të transportohen në qiell para se të fillojnë në hapësirë, përcjell "Kosova Sot Online"

Që nga motori i saj i parë në shtator, ekipi i Stratolaunch ka kryer një sërë testesh motorike nga një Qendër e sapo krijuar e Kontrollit të Misionit Stratolaunch (MCC) që ndodhet në Portin Ajror dhe Hapësinor Mojave.

MCC shërben si shpërndarës i firmës me seli në Seattle për testimin e komunikimeve dhe përfundimisht do të jetë qendra e avionëve të saj në operacionet e nisjes.

Image

 

(Kosova Sot)

 

18 orë e 1 minuta më parë
19/12/18