Pamje që tregojnë se si një uragan i kategorisë së pestë shkatërron gjithçka para vetes

  • 03 shtator 2019 - 13:07
Pamje që tregojnë se si një uragan i kategorisë së pestë shkatërron gjithçka para vetes

Uragani Dorian që ka goditur Ishujt Bahama që po konsiderohet si më i fuqishmi dhe i përket kategorisë së pestë, ka bërë që ky vend të pëson dëme të mëdha materiale dhe në njerëz.

Erërat e fuqishme që fryjnë me shpejtësi prej mbi 300 kilometra në orë, ka bërë që mijëra shtëpi të shkatërrohen dhe rrugët e qyteteve të shndërrohen në lumenj.

Megjithatë dallimi mes një uragani të shkallës së parë dhe atij të pestë është dukshëm i madh, e për ta dokumentuar këtë videoja e publikuar më poshtë tregon se për çfarë dallimesh bëhet fjalë.

Uragani i kategorisë së parë vetëm sa krijon një situatë kaotike dhe ndjell frikë të qytetarët, kurse uragani i kategorisë së pestë shkatërron gjithçka që i del përpara siç është ilustruar edhe në video, ku një shtëpi bëhet pothuajse rrafsh me tokë.  

 

The differences between a Category 1, 2, 3, 4 and 5 Hurricane in regards to home damage. #HurricaneSeasonBegins

Posted by Oviedo Weather Reports on Wednesday, October 5, 2016

(Kosova Sot Online)