Mbresëlënës! Një kek si gjel deti, trendi i ri i festave

  • 02 dhjetor 2019 - 14:26
Mbresëlënës! Një kek si gjel deti, trendi i ri i festave

Ndërsa torta tradicionale e Krishtlindjes në botë bëhet me frutat e thata, një bukëpjekëse ka menduar diçka vërtet origjinale, të përziej ‘mbretin’ e tryezës festive (gjelin e detit) me ëmbëlsirën.

Si e ka bërë këtë?

Sarah Hardy, 49 vjeç, nga Anglia Lindore dhe themeluese e ‘The Edible Museum’, pranon se ndërsa krijimi i saj me temë shpendin mund të mos duket shumë joshës, por insiston që torta me erëzat e portokallit dhe rumit dhe me 'lëkurë' në shijen e marzipanit është vërtet ‘e dashur’ për qiellzën.

Dhe që nga postimi i një video të këtij krijimi në Instagram, është vlerësuar nga përdoruesit e mediave sociale, të cilët po dashurojnë artin e saj ‘të ëmbël’ dhe plot mjeshtëri të gatimit.

Gjithsesi nuk mungoi as ‘syri kritik’, pasi shumë ndjekës e cilësuan ëmbëlsirën të pështirë.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Making the Raw Turkey Cake was filmed by Insider Dessert recently and they’ve just posted it. To see the whole film go to my Highlights, tap and follow link to IGTV. It’s so nice to see it out as it’s one of my favourite creations - just so pretty! I first made it back in 2012 and it has delighted and revolted people ever since. Which side do you fall on? If you want to make it then go to www.sarahhardymakes.com for some free instructions and templates. (Yes I know Yolanda Gamp did a raw turkey cake, she is very welcome to make what ever she likes, I’m totally not into online hate stuff - let’s all create, share, have fun!) #thanksgivingcake #turkeycake #rawturkeycake #christmascake #rawchickencake #foodartist #behindthescenes #inthestudio #insiderdessert #creepycakes #grosscake #illusioncakes #hyperrealsculpture #edibleart #foodart #chocolatefossils #ediblefossils #happythanksgivng

A post shared by The Edible Museum (@theediblemuseum) on

(Kosova Sot Online)