Sfida të cilën gratë po e bëjnë pa problem, e burrat jo

  • 06 dhjetor 2019 - 16:49
Sfida të cilën gratë po e bëjnë pa problem, e burrat jo

Një sfidë e re virale i shtyn njerëzit të çmenden. Arsyeja? Gratë mund ta bëjnë dhe meshkujt jo.

E gjithë ajo që kërkohet për sfidën është një burrë, një grua dhe një karrige. Është shumë e thjeshtë, ju lëvizni tre këmbë larg nga muri, përkulni kokën drejt murit, ngrini karrigen tuaj në kraharor dhe pastaj ngrihuni.

Ndërsa gratë arrijnë ta bëjnë këtë pa probleme, burrat e kanë të vështirë. Ndërsa mund t’ju shqetësojë arsyeja, shpjegimi duket shumë i thjeshtë.

“Për shumicën e grave, qendra e masës është e ulët, rreth ijëve, ndërsa qendra e masës për burrat ndodhet më lart. Kjo do të thotë që, në këtë rast, kur një grua mbështetet mbi një karrige, qendra e masës është mbi këmbët e saj, ndërsa te burrat është mbi stol,” shpjegon Jeremy Johnson, një shkencëtar në blogun Educational Innovations.

Epo, tani e keni dëgjuar shpjegimin, mbase disa gjëra janë më të qarta.

(Kosova Sot Online)