Doktorët bëhen gati t’i heqin tubin, prindërit e 7 vjeçares përleshen me policinë

  • A.P /
  • 05 gusht 2020 - 15:44
Doktorët bëhen gati t’i heqin tubin, prindërit e 7 vjeçares përleshen me policinë

Mjekët u kanë thënë 2 prindërve të vajzës 6 vjeçare, se për të nuk mund të bëhet më asgjë, prandaj duhet ti heqin tubin e intubimit. Por, prindërit e vogëlushes të cilët janë mjekë me profesion, duke shpresuar se ajo do rikthehet në jetë, kanë kundërshtuar spitalin, dhe u kanë rekomanduar të ndjekin një tjetër metodë për ta shëruar.

Pas kundërshtisë me to, spitali ka thirrur policinë të cilët i kanë nxjerrë prindërit zv arrë jashtë dhomës së vajzës.

Rashid Abbasi, babai i vajzës nuk pranoi të largohej dhe vazhdonte të mbante dorën e vajzës së tij. Pas disa minutash bisede, oficerët e larguan me forcë, duke e tërhequr zv arrë nga shtrati i së bijës.

Abbasi është parë duke rezistuar para se të rrë zohej në dysheme, duke bër titur se kishte dhi mbje në gjoks dhe se kishte nevojë për mjekimin e tij. Vajza gjashtë vjeçare e çiftit Zainab vu ante nga problemet e fr ymëmarrjes dhe kishte një sëmundje të rrallë gjenetike e quajtur sindromi Niemann-Pick.

“Sapo na është thënë rreth gjysmë ore më parë se ata do të nxjerrin tubin dhe se vajza jonë do të vdesë,” u tha Aliva, e ëma, oficerëve të policisë.

(Kosova Sot Online)