Leonardo DiCaprio dhuron 5 milionë dollarë për shpëtimin e Amazonës

  • 26 gusht 2019 - 11:03
Leonardo DiCaprio dhuron 5 milionë dollarë për shpëtimin e Amazonës

Leonardo DiCaprio ka premtuar se do dhurojë 5 milionë dollarë për të ndihmuar në betejën kundër zjarreve që po shkatërrojnë pyjet tropikale në Amazonës.

Sipas mediave aktori i njohur, DiCaprio ka depozituar 5 milionë dollarë në një fond emergjent të Amazon Forest, të nisur nga Earth Alliance, një organizatë mjedisore që ai vetë e themeloi.

Amazon Forest Fund po kërkon fonde për të mbrojtur biodiversitetin e jetës së Amazon ndërsa zjarret kanë përfshirë të gjithë rajonin.

Amazon ka shumë nevojë për burime për të luftuar zjarret që kanë përfshirë pyjet masive tropikale.

Jo vetëm që Amazon është një burim kritik për komunitetet autoktonë që jetojnë brenda dhe përreth tij, por është edhe një nga ekosistemet më të mëdhenj në planet, i cili luan një rol të madh në stabilizimin e klimës globale.

(Kosova Sot Online)