Shkurte Fejza - këngëtarja që i frymëzoi shqiptarët me muzikën e saj

  • 22 tetor 2019 - 22:35
Shkurte Fejza - këngëtarja që i frymëzoi shqiptarët me muzikën e saj

Në vitet e 90', kur në Kosovë regjimi serb kishte instaluar orën policore duke ndaluar çdo aktivitet kulturo-edukativ, shkruan gazeta "Kosova Sot Online".


Një kontribut të jashtëzakonshëm në sensibilizimin dhe frymëzimin e popullit shqiptar dha edhe Mbretëresha e muzikës popullore Shkurte Fejza, e cila me këngët e saja i dha frymë lirisë së atdheut, iu dha shpresë njerëzve se do të vijnë ditë më të mira.

Image


Këngët për atdheun, për kurbetin, për lirinë, i interpretoj me zell ndër vite dhe vazhdon edhe sot të jetë shumë aktive në skenë, kjo është zonja e skenës Shkurte Fejza e cila për kontributin e saj u dekorua me medalje nga dy shtetet shqipëfolëse: Kosova dhe Shqipëria.


Ne ua sjellim një këngë interpretuar shkëlqyer  vite më parë "Më pret Nana, më pret Baba".


(Kosova Sot Online)