“Ndihesha në turp”- Aktorja rrëfen momentin e dhimbshëm të abortimit të fëmijës: Trupi im nuk donte ta pranonte. Mbatja e një embroni të vdekur ishte …

  • 15 maj 2020 - 15:39
“Ndihesha në turp”- Aktorja rrëfen momentin e dhimbshëm të abortimit të fëmijës: Trupi im nuk donte ta pranonte. Mbatja e një embroni të vdekur ishte …

Katherine Ryan është shpehur se aborti i fëmijës në shkurt e bëri të ndihej në turp, duke shtuar se gratë dhe vajzat kanë nevojë të dinë më shumë rreth humbjes së një foshnje.

Mendoj se vajzat duhet të mësojnë se mund ta mbash të fshehtë abortin e fëmijës,”- tha aktorja për Castaëay.

Ajo ishte 10 javëshe shtatzënë kur humbi foshnjen.

“Ndihesha në turpëruar që u emocionova për shtëtzëninë para abortin,”– shtoi komedianja kanadeze.

"Ndërsa më pas shtoi: “E di që mund të jetë një përvojë e rrallë por kisha shumë siklet. Ndjeja gjithë këto gjëra dhe shikoja për histori të ngjashme dhe nuk mund të gjeja. Mu deshën muaj për të rikuperuar veten. Është e çmenduri që nuk na e mësuan në shkollë.”

Aktorja është në një lidhje me të dashurin e fëmijërisë Bobby Kootstra dhe ka një vajzë, Violet, nga një marrëdhënie e mëparshme.

“Kur mjekia më tha se duhet të abortoja u ndieva e turpëruar. Nuk dua që dikush të më shohë kur jam e mërzitur, kështu që qëndroja e lumtur, e buzëqeshur. Duhet të  ketë menduar që kjo ka probleme mendore,”– u shpreh Ryan.

Ajo vazhdoi ta mbante foshnjën për tre javë dhe pavarësisht mjekimit nuk funksionoi.

“Në thelb e dija që e kisha humbur foshnjen por trupi im nuk donte ta pranonte. Kaluan tre javë dhe provova kurën mjekësore por nuk funksonoi. Kjo ishte pjesa më e vështirë. Të isha shtatzënë me një embrion të vdekur kaq gjatë,”– shtoi ajo. “Duhet të punoja dhe buzëqeshja por nuk isha më e njëjta qënie njerëzore, ishte çmenduri për mua.”

(Kosova Sot Online)