Samsung kërkon nga Apple të paguaj gjobë për blerjen e pamjaftushme të ekraneve OLED

  • 22 qershor 2019 - 10:04
Samsung kërkon nga Apple të paguaj gjobë për blerjen e pamjaftushme të ekraneve OLED

Samsung në thelb ka një monopol në tregun e paneleve OLED për telefona. Kjo është arsyeja pse Apple nuk kishte zgjedhje, por për të marrë panelet nga Samsung Display kur prezantoi iPhone X, telefoni i parë i tyre me një ekran OLED.

Samsung pritet të bëjë miliarda si rezultat i kësaj marrëveshjeje.

Raportet sugjeruan se do të furnizonte Apple me 50 milionë panele në vitin 2017, përpara se të rritej deri në gati 200 milionë panele në 2018.

Një raport nga Korenë e Jugut pretendon se Apple ka kryer një sasi minimale të porosisë kur ra dakord të marrë panele OLED nga Samsung. Shitjet më të dobëta të iPhone, kanë penguar që kompania të arrijë objektivin.

Samsung Display tani dëshiron që Apple të paguajë një gjobë për mungesën e arritjes së kërkesës minimale nga Apple. 

Kompania koreano-jugore planifikoi të ndërtonte një “fabrikë super OLED” në Kinë në vitin 2017 për të plotësuar kërkesën në rritje.

Do të kishte 30 për qind më shumë kapacitet prodhues sesa fabrika e ekzistuese A3 e kompanisë, ku janë bërë panelet iPhone të OLED Apple.

Megjithatë, u raportua vitin e kaluar se Samsung kishte vendosur të mos investonte pothuajse 1 miliardë dollarë në fabrikën e re OLED. Vendimi u mor për shkak të pasigurisë së kërkesës në tregun global të telefonave.

Kërkesa më e dobtë për iPhone X mund të ketë ndikuar gjithashtu në vendimin e Samsung. Samsung ka shprehur shqetësime për biznesin e tyre të panelit OLED, në raportin e fundit tremujor.

Raporti përmend se çështja e gjobave ka dalë në diskutime të shumta midis Samsung Display dhe Apple.

E para është duke kërkuar një shumë në qindra miliona dollarë. Samsung bëri investime në fabrikën e saj A3 për të trajtuar prodhimin për Apple.

(Kosova Sot Online)