Fitbit, ora inteligjente që zbulon coronavirusin në fazën e hershme, por edhe shumë sëmundje të tjera

  • E.K /
  • 28 gusht 2020 - 08:34
Fitbit, ora inteligjente që zbulon coronavirusin në fazën e hershme, por edhe shumë sëmundje të tjera

Fitbit Sense ka befasuar prodhuesit Apple dhe Samsung me një orë inteligjente që duket se do t’i vendosë në hije këta prodhues. 

Fitbit prezantoi dy orë të reja inteligjente dhe një gjurmues për palestër të martën. Fitbit Sense, e cila duket shumë si Apple Watch, mat një sërë të dhënash shëndetësore.

Ashtu si pajisja Apple, ora mund të ketë një EKG që mund të zbulojë shenjat e fibrilacionit atrial.

Një sensor shtesë që mat vetitë dhe aktivitetet elektrodermale në lëkurë do të njoftojë me alarm nëse ka shenja stresi dhe tensioni.

Zbuloni herët sëmundjen e coronavirusit

Përveç funksioneve të përmendura, ora duhet të jetë në gjendje të zbulojë sëmundjet e coronavirusit në një fazë të hershme duke analizuar ndryshueshmërinë e frymëmarrjes dhe rrahjeve të zemrës.

Sipas Fitbit, mbi 100,000 përdorues morën pjesë në një test paraprakisht.

Pothuajse 50 për qind e përdoruesve ishin në gjendje të zbulonin coronavirusin një ditë para shfaqjes së simptomave, tha Fitbit.

Informacioni nuk shfaqet në orën e vetë, por në aplikacionin Fitbit.

Fitbit Sense do të kushtojë 330 euro dhe do të jetë në dispozicion nga shtatori.

Performanca e baterisë është tingëllon mbresëlënëse.

Ora duhet të zgjasë gjashtë ditë me përdorim mesatar.

Përveç modulit GPS, janë instaluar edhe një altoparlant dhe mikrofon.

Kjo orë është gjithashtu e papërshkueshëm nga uji në 50 metra.

(Kosova Sot Online)