Toyota do të zvogëlojë prodhimin global për herë të tretë

  • G.G /
  • 17 tetor 2021 - 08:15
Toyota do të zvogëlojë prodhimin global për herë të tretë

Nga Tokio, Toyota do të zvogëlojë prodhimin global për herë të tretë muajin e ardhshëm ndërsa pandemitë dhe mungesat globale të çipave vazhdojnë, por ndikimi nuk është aq serioz sa dikur, dhe prodhuesi më i madh i veturave në Japoni më në fund po tregon shenja të rimëkëmbjes.

Toyota në nëntor, do të prodhojë 850,000 deri në 900,000 vetura në të gjithë botën. Totali përfaqëson një ulje prej 15 për qind nga plani i rishikuar i prodhimit të Toyota në nëntor, i cili prodhon një milion vetura në muaj.

Sidoqoftë, Toyota vuri në dukje se edhe nëse zvogëlohej, rënia e niveleve të prodhimit ishte një rekord i lartë në nëntor. Kjo ndodh sepse Toyota e ngriti objektivin e saj mujor për nëntor në 1 milion njësi tre muaj më herët për të arritur prapambetjen e mëparshme.

Menaxheri i prokurimit Kumakura tha se mund të arrijë në një milion njësi në nëntor nëse problemet e zinxhirit të furnizimit me çipa nuk zgjasin.

Ai tha se prodhimi i nëntorit të kaluar ishte 830,000 njësi.

(Kosova Sot Online)