YouTube me një veçori të re

  • E.K /
  • 15 June 2024 - 09:00
YouTube me një veçori të re

YouTube është ndoshta aplikacioni më i popullarizuar i transmetimit të videove në Android dhe tani ai ka një veçori të re.

Gjegjësisht, në një përditësim të fundit, kërkimi i përmbajtjes me ndihmën e mjetit Google Lens erdhi në YouTube për Android.

Nëse keni versionin më të fundit të YouTube, mund të gjeni ikonën “thjerrëza” në faqen e kërkimit, por mbani në mend se përditësimi është ende duke u përhapur në faza, kështu që mund të mos ju ketë arritur ende.

Prandaj, zgjidhni ikonën pranë mikrofonit dhe do të hapni funksionin e kërkimit të Lens Google. Ka të njëjtën ndërfaqe si versioni origjinal dhe përdor më shumë algoritme për të gjetur informacion nga imazhet dhe tekstet shoqëruese.

Për shembull, nëse përdorni Lens për të nxjerrë një fotografi të një objekti, si p.sh. një tastierë, ai do të shkaktojë një kërkim për fjalën “tastierë” në aplikacionin YouTube. Ekziston gjithashtu një opsion për të kërkuar atë që keni bërë një fotografi në Google.

Në thelb, Google Lens bën atë që është bërë gjithmonë, vetëm tani ju mund ta përdorni atë drejtpërdrejt nga aplikacioni YouTube.

(Kosova Sot Online)