Gjërat që nuk duhet t’i bëni më, për të mirën tuaj

  • 12 tetor 2019 - 16:15
Gjërat që nuk duhet t’i bëni më, për të mirën tuaj

Dëshiron të jesh i lumtur? Mendoni pak më shumë për veten tuaj. Si? Për shembull, duke çliruar veten nga gjashtë zakone të këqija. Ja cilat janë ato…

Kërkoni gjithmonë justifikime për të tjerët.

Të qenit i mirë është mirë, por të qenët pa kuptim nuk është, nëse shihni se disa njerëz përfitojnë nga mirësia juaj, prishni marrëdhëniet dhe qëndroni të qetë.

Shmangni situatat e konfliktit me çdo kusht.

Paqja është një gjë e bukur, por nganjëherë është e nevojshme që të zbulohen arsyet e mosmarrëveshjeve, në mënyrë që të gjithë të tregojnë fytyrën e vërtetë dhe të dinë se kush janë miqtë dhe armiqtë.

Të thoni gjithmonë atë që mendoni.

Nëse jeni të sigurt se e vërteta nuk do të shkaktojë dhimbje të panevojshme, thuajeni gjithmonë. Në përgjithësi është më mirë të jesh gjithmonë i sinqertë dhe të thuash qartë atë që mendon. Në qoftë se nuk ekziston rreziku të lëndoni dikë për të cilin kujdeseni shumë.

Gjithmonë kërkoni përsosmëri në sjelljen tuaj.

Kjo mund të fshehë një kompleks pak a shumë të rrëfyer të inferioritetit. Epo, dijeni që të tjerët janë gjithashtu qenie njerëzore dhe janë saktësisht njësoj si ju, kështu që mbase duhet të ndaloni t’i vendosni ato në piedestal.

Gjithmonë përpiqeni t’i bëni të gjithë të lumtur.

Nuk është në natyrën e gjërave njerëzore që ne mund të jemi gjithmonë të gjithë të lumtur dhe të kënaqur. Jeta është një kompromis i vazhdueshëm dhe pothuajse kurrë nuk ndodh që dikush të marrë pikërisht atë që do. Nëse dikush mbetet i pakënaqur tregoni durim.

Futja në shantazh emocional.

Shantazhi emocional është ndoshta forma më delikate dhe e parezistueshme e shtrëngimit. Një person që duam na bën të bëjmë atë që ai dëshiron pikërisht sepse ne e duam atë. Epo, në një moment ju duhet të keni mundësinë të shpëtoni nga ky kurth emocional. Jeta është shumë e shkurtër për të sakrifikuar gjithmonë nevojat tona për të tjerët, edhe nëse i duam ata.

(Kosova Sot Online)