Njerëzit që fitojnë në jetë nuk janë ata që kanë xhepat plot lekë, por ata që kanë zemrën plot paqe

  • 17 tetor 2019 - 08:35
Njerëzit që fitojnë në jetë nuk janë ata që kanë xhepat plot lekë, por ata që kanë zemrën plot paqe

“Cila është fitorja e vërtetë, ajo që e bën zemrën të rrah fortë?”, Pyeti Pasolini dhe duke u frymëzuar prej tij formuloj  pyetjen time: “Cila është pasuria e vërtetë? Ajo që mbush xhepat apo ajo që mbush zemrën?” E lirë të shprehesh, lirisht të reflektosh. Unë mendoj se në jetë nuk fitojnë ata që kanë xhepat plot me para, por ata që kanë një zemër plot paqe.

Dhe nuk është retorikë, nuk është një mendim i krijuar për të bërë përshtypje. Asgjë nuk është aq e mirë sa qetësia e brendshme. Ajo paqe e zemrës dhe shpirtit që arrihet vetëm kur kuptohet kuptimi i vërtetë i jetës. Paratë janë të dobishme. Të domosdoshme për nevojat tona parësore. Dhe do të ishte marrëzi të thuash të kundërtën. Por është e drejtë të mos nxitosh për të grumbulluar gjithnjë e më shumë.

Pasuria nuk ju bën të lumtur. Dhe përsëri, nuk është retorikë. Nëse ndonjë gjë ju fal një entuziazëm fillimisht, emocione të shkaktuara nga diçka e re, me kalimin e kohës edhe ato kalojnë. Pra, kush fiton me të vërtetë?

Paraja është e rëndësishme, por nuk është e vetmja gjë që ka rëndësi. Kur është e nevojshme, është mirënjohje që duhet të kultivohet. Drita e vetme që arrin në shpirt është ajo e emocioneve, ajo e ndjenjave. Ajo nuk të bën të verbër, nuk të lë pas, nuk kalon. Ajo qëndron brenda teje. Ajo mbush zemrën tënde.

Në jetë nuk fiton askush me xhepa plot para, por dikush me zemër plot paqe.

(Kosova Sot Online)