Kjo femër ka pasur 2000 kandidatë për martesë, a e dini pse?

  • 13 dhjetor 2019 - 12:37
Kjo femër ka pasur 2000 kandidatë për martesë, a e dini pse?

Në Persinë e shekullit XIX, standardet perëndimore të bukurisë nuk ishin mbizotëruese.

Sigurisht, ata kishin standardet e tyre të bukurisë dhe konceptin e tyre të bukurisë.

Sa më mashkullore të ishte një grua, aq më e bukur u konsiderua.

E kundërta ishte edhe për burrat.

Gratë me shfletime të rënda dhe mustaqe të zbehta konsideroheshin aq tërheqëse saqë ato ndonjëherë pikturoheshin.

Në portretet e të dashuruarve të shekullit XIX, gjinitë janë pak të dallueshme, të identifikuara vetëm nga shamia e tyre.

Por, pasi Irani filloi të ishte më modern, si më i perënduar, këto standarde bukurie humbën.

Standardet e bukurisë perëndimore filluan të ishin më dominuese dhe homoseksualizmi nuk lejohej më.

Tani, drejtone shikimin nga Princesa Qajar, e cila u konsiderua simboli i fundit i bukurisë në Persi gjatë fillimit të viteve 1900.

Në fakt, 13 të rinj vrane veten sepse ajo refuzoi dashurinë e tyre./InfoKosova/

Kjo është vajza e Mbretit të, Iranit Abdunasir Shah i Dinastisë Kaxhare (viti i mbretërimit 1848 – 1896).

Shiko Fotot:

(Kosova Sot Online)