Me këto metoda largoni poret e zgjeruara nga fytyra

  • 13 shkurt 2020 - 08:32
Me këto metoda largoni poret e zgjeruara nga fytyra

Vaji i tepërt, qelizat e vdekura të lëkurës, papastërtia dhe bakteret mund të bllokojnë poret dhe i bëjnë ato akoma më të dukshme. Kujdesi për fytyrën tuaj është thelbësore, por ndonjëherë mund të bëheni të fiksuar. Megjithatë, rezulton që kujdesi i tepërt nuk është i mirë dhe disa nga rutinat dhe zakonet tona ditore të bukurisë dëmtojnë poret tona më shumë sesa një faktor i jashtëm.

Heqja e pikave të zeza dhe shtypja e puçrrave në mënyrë jo natyrale: Ka baktere në lëkurën tuaj dhe duke shfaqur një puçërr ekspozon një plagë te kjo baktere. Nëse e detyroni një puçërr të shtypet ndërkohë që nuk është ende gati, ju lejoni që bakteret të futen në shtresat e brendshme të lëkurës tuaj. Kjo mund ta bëjë situatën edhe më të keqe pasi acarimi do të përhapet, duke rezultuar në pore.

Shumë skrab: ndihmon për të hequr papastërtinë, qelizat e vdekura të lëkurës dhe vajrat e tepërt që mund të bllokojnë poret tuaja. Ky veprim i thjeshtë është freskues dhe mund të bëjë që poret tuaja të duken më të vogla. Megjithëse, ju duhet vetëm ta bëni 1-2 herë në javë. Nëse e teproni mund të çojë në lëkurë të thatë dhe pore të hapura.

Nëse e lini fytyrën tuaj të thahet: Lëkura e thatë çon në rrudha dhe ju bën të dukeni më të vjetër. Gjithashtu, lëkura e thatë bën që poret të rrafshohen dhe të duken më të mëdha. Pra, jo vetëm që është e dëmshme për poret tuaja, por gjithashtu ju bën të dukeni më të vjetër.

Ka disa produkte jashtëzakonisht të njohura që përdoren në lëkurë, por nuk duhet të përdoren në fytyrën tuaj. Gjalpi i kakaos, vaji i kokosit dhe kremi i lanolinës kanë veti të bllokimit të poreve. Mund të jenë të mira për ta mbajtur lëkurën tuaj të lagur, por ato gjithashtu mund të shkaktojnë njolla dhe të mbajnë papastërtitë brenda poreve. Kjo gjë mund të bëjë që poret tuaja të kthehen në puçrra dhe të jenë më të dukshme.

(Kosova Sot Online)