12 shenjat që ju ndihmojnë të dalloni një person të keq

  • 15 mars 2020 - 10:16
12 shenjat që ju ndihmojnë të dalloni një person të keq

Sa bukur do ishte të jetonim në një botë të mbushur me njerëz të mirë, të sjellshëm, vetëmohues, gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar të tjerët. Të gjithë do të jetonim më të qetë, pa atë ndjenjën e vazhdueshme, për të mbuluar shpatullat. Për fat të keq realiteti i jetës së përditshme na tregon se bota është plot me njerëz që kanë qëllime të këqija, të gatshëm të na mashtrojnë ose të përfitojnë nga ne.

Nëse doni të siguroheni dhe të kuptoni se një person është me të vërtetë i keq, këto janë 12 shenjat që e tregojnë.

Nuk hezitojnë të gënjejnë për të fituar besimin tuaj

Gënjeshtra është një nga mjetet më të përdorura nga këta njerëz. Ata do të përpiqen t’ju vënë në provë, do të buzëqeshin dhe do të jenë shumë miqësorë, pasi të keni krijuar besim, ata nuk do të hezitojnë t’iu përdorin dhe të abuzojnë me mirësinë tuaj.

Ata e duan kontrollin

Nëse ekziston një gjë që i kënaq këta njerëz, është kontrolli. Ata pëlqejnë të thonë fjalën e fundit dhe të vendosin për gjithçka. Syrit të tyre vigjilent nuk i shpëton asgjë, madje as detajet më të parëndësishme.

Ata janë njerëz me një bukuri të caktuar

Kameleonë karizmatikë dhe të vërtetë, ata përshtaten në çdo situatë dhe kontekst. Ata janë tërheqës dhe magjepsës, ata dinë se si të manipulojnë për të arritur qëllimet e tyre.

Bëjnë një jetë të dyfishtë

Njerëzit e pabesë janë shumë inteligjent dhe dinë të fshehin qëllimet e tyre të vërteta. Ata kanë tendencë të kenë më shumë personalitete dhe sjellja e tyre ndryshon sipas bashkëbiseduesit, kjo mund të jetë një shenjë e rëndësishme.

Ata pëlqejnë të dekurajojnë

Asgjë nuk i bën këta njerëz aq të lumtur sa vuajtjet e atyre rreth tyre. Trishtimi dhe dekurajimi i njerëzve përreth tyre është një nga burimet e tyre të lumturisë. Për t’ju bërë të vuani, ata përdorin me mençuri fjalë toksike.

Ata kërkojnë të gjithë vëmendjen tuaj

Nëse ekziston një karakteristikë që i dallon këta njerëz, është vetë-përqendrimi. Ata nuk kanë respekt për askënd dhe kanë pretendimin se të tjerët janë gjithmonë në dispozicion të tyre dhe heqin dorë nga gjithçka për ta. Ata nuk do të hezitojnë t’ju thërrasin kur duan, edhe nëse e dinë që jeni në punë ose të zënë.

Ata fshehin informacione të rëndësishme

Këta njerëz dinë shumë mirë si të gënjejnë dhe dinë se kur dhe çfarë informacioni të fshehin.

Ata janë manipulues

Nën maskën e tyre fshihet një person i zgjuar dhe i aftë të gënjejë. Këta njerëz flenë të ftohtë dhe duke llogaritur.

Ata mohojnë realitetin

Këta njerëz jetojnë në një botë të veçantë. Ata janë shkëputur plotësisht nga realiteti dhe, me gjithë inteligjencën e tyre, ata nganjëherë e gjejnë veten duke mohuar të dukshmen.

Ata nuk tregojnë pendim

Edhe këta njerëz bëjnë gabime dhe zbulohen, por mos u habitni kur të shihni që të mos shfaqin pendim. Ata kurrë nuk kërkojnë falje për dëmin e shkaktuar.

Emocionet e tyre mund të marrin përsipër

Edhe nëse janë njerëz shumë të padurueshëm, emocionet e tyre mund të marrin përsipër, duke zbuluar kështu një sjellje agresive që tregon natyrën e tyre të vërtetë.

Ata nuk marrin përgjegjësi

Këta njerëz nuk e kanë ndjenjën e detyrimit: të bindur se nuk i detyrohen asgjë askujt, madje as të dashurve të tyre ata u largohen përgjegjësive të tyre dhe nuk interesohen për askënd.

(Kosova Sot Online)