Rregulloni thonjtë e çarë me qese të çajit

  • E.K /
  • 19 prill 2021 - 13:20
Rregulloni thonjtë e çarë me qese të çajit

Keni bërë një manikyr të mrekullueshëm, keni veshur fustanin e preferuar dhe jeni përgatitur për një mbrëmje të rëndësishme. Por, sapo doni ta merrni buzëkuqin nga çanta, ju çahet një thua. Edhe pse kjo në të shumtën e rasteve nënkupton prerjen e atij thoi dhe të thonjve të tjerë, ekziston një trik i vogël me anë të të cilit mund ta "rregulloni" këtë thua. Krejt çka ju duhet është një qese (filtër) e rëndomtë e çajit. Letra e qeseve të çajit është mjaft e hollë dhe elastike, sa që mund ta zëvendësojë majën e thoit, duke mos ju shkaktuar pengesa.

PROCEDURA:

1. Prejeni qesen në madhësi që përshtatet me gjerësinë e thoit të caktuar. 

2. Lyejeni thoin me llak të tejdukshëm dhe, ende pa u tharë llaku, në të vendoseni letrën e qeses së çajit.

3. Pritni derisa të teret, e më pas formësojeni letrën, duke ia dhënë asaj formën e thonjve të tjerë.

4. Edhe një herë lyejeni thoin me llak të tejdukshëm dhe prisni derisa të teret.

(Kosova Sot Online)