Zgjidhni pendën që ju pëlqen dhe mësoni se çfarë zbulon për karakterin tuaj

  • A.P /
  • 08 May 2023 - 14:28
Zgjidhni pendën që ju pëlqen dhe mësoni se çfarë zbulon për karakterin tuaj

Nëse të gjithë njerëzit do të ishin të njëjtë, si do të dukej bota? Ndoshta nuk do të ishte me interes! Ndërsa rritemi, personalitetet tona ndryshojnë, zakonisht ndikuar nga familja dhe mjedisi ynë shoqëror, ndër faktorë të tjerë.

Psikologjia e ka studiuar këtë fenomen për një kohë të gjatë dhe i ka ndarë personalitetet në kategori. Sot, psikologët kanë shpikur disa teste të bazuara kryesisht në idenë e formave dhe ngjyrave që ju lejojnë të mësoni më shumë për veten tuaj.

Ka pesë pendë në imazhin më poshtë, dëshironi të zgjidhni një dhe të shihni se çfarë thotë për personalitetin tuaj?

Image

Më pas lexoni se çfarë simbolizon secili për karakterin tuaj.

Pendë # 1

Ju jeni një person jo i dhunshëm dhe harmonik që preferoni të qëndroni të qetë. Ju dëshironi të ndihmoni të tjerët dhe është shumë e vështirë për ju të refuzoni ndihmën për një person në nevojë. Nuk e keni të vështirë të shoqëroheni, megjithëse zgjidhni njerëz me shije dhe interesa të ngjashme.

Ju jeni personazhe të thjeshtë dhe të këndshëm, për këtë ju jeni miq të pëlqyeshëm dhe të kërkuar.

Pendë # 2

Ju jeni një person lehtësisht i adaptueshëm. Ju jeni gjithashtu një perfeksionist dhe zakonisht stresoheni për të dhënë më të mirën tuaj. Ju keni shumë aftësi dhe bëheni shumë këmbëngulës, ndërkohë që kënaqeni duke kaluar kohë me miqtë tuaj.

Megjithatë, ju duhet edhe kohë për veten tuaj. Ky izolim e bën më të lehtë për ju të mendoni dhe përmirësoni fokusin tuaj, megjithatë, mund të ndikojë në miqësitë tuaja dhe të largojë njerëzit përreth jush.

Pendë # 3

Ju jeni një personazh i pavarur dhe aventurier që nuk ka frikë të ndjekë ëndrrat tuaja ose të dështojë. Ju e shihni dështimin si një përvojë të dobishme dhe keni talentin e një lideri.

Sidoqoftë, duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur zgjidhni miqtë tuaj,  disa prej tyre mund t’ju lëndojnë.

Pendë # 4

Jeni personazhe të fortë me kreativitet të veçantë. Disa njerëz ju quajnë “bossy” për shkak të dinamizmit tuaj. Arsyetimi juaj është i avancuar dhe i pjekur, dhe ju përpiqeni për përsosmëri në tërësinë e tij.

Megjithatë, ndjekja e përsosmërisë do të thotë gjithashtu gabime të pashmangshme, kështu që mund t’ju duhet të ripërcaktoni qëllimet tuaja.

Pendë # 5

Jeni një person krijues me imagjinatë, talent dhe kreativitet të jashtëzakonshëm. Megjithatë, shpesh dyshoni shumë në aftësitë tuaja, gjë që ju bën të zvarriteni. Shqetësimi i dështimit ju mbron nga çdo gabim dhe ju pengon të shpërtheni.

Përveç kësaj, ju keni një sens të shkëlqyeshëm të detajeve dhe jeni perfeksionistë në marrëdhëniet tuaja me të tjerët. Nëse doni të evoluoni, duhet të mposhtni frikën tuaj dhe të jeni krijues.


(Kosova Sot Online)