Fragment: 'Thikën ja drejtova në fyt ma ofroj portofolin'

  • 17 prill 2019 - 20:03
Fragment: 'Thikën ja drejtova në fyt ma ofroj portofolin'

Për lexuesit e pasionuar të romaneve, shkrimtari Ilir Muharremi tanimë e ka gati vazhdimësinë e ngjarjes së romanit "Psycho", shkruan gazeta "Kosova Sot Online".

Më poshtë, mund ta lexoni një fragment nga "Psycho II".

Vetëm e ndezi cigaren dhe filloj të ecë. Ajo ecte shumë ngadalë, dhe ky gjest injorues paksa më tërboj. Ja ndeza ciagren as nuk më falendëroj, bushtra. Ju afrova shumë, ajo nuk e kthente kokën, vazhdova rrugën me të njëjtin hap, mendoja ta kap dhe t’ia mbyllë gojën, dritat filluan të bëheshin të kuqe. Largësia zvogëlohej vazhdimisht. Ajo ngadalsoj hapin unë u ndala. Tentoj të më spërkat me “sprej” ula kokën dhe nuk më preku asnjë pikë. E godita dy herë sa kisha fuqi. U përplasë me fytyrë në një hapësirë me ujë , kështu mbeti për disa sekonda, flluskat e ujit pëlcisnin mbi sipërfaqe të kokës së saj. Prapë fillova ta godasë, u bë e tëra me gjak në fytyrë. Thikën ja drejtova në fyt ma ofroj portofolin. “nuk du para” i thashë. E preva në fyt sikurse delen , pastaj ja preva kokën, nxora nga çanta një qese, në të futa kokën e saj, u sigurova që qesja të mos bëhej me gjak, më kot u zhyt paksa. Nxora qesen tjetër të pastër, e futa në qesen e pastër. Flluska gjaku rridhnin në qese. Ecja me ritëm të shpejt dhe sigurohesha të mos takoj njeri. Për fat askush nuk ishte në rrugë, vetëm ndonjë makinë.", fragment ne psycho II