Krasniqi: QAK-u nuk i nënshtrohet konkurrencës së lirë - Lajme - Kosova Sot
Krasniqi: QAK-u nuk i nënshtrohet konkurrencës së lirë

Krasniqi: QAK-u nuk i nënshtrohet konkurrencës së lirë

Lidhur me monopolin në homologim të makinave, për gazetën "Kosova Sot" ka folur Ahmet Krasniqi, nënkryetari i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës. Ai tha se si dihet vendi ynë që nga paslufta është përcaktuar për ekonomi të lirë të tregut dhe treg liberal që janë të garantuara me Kushtetutën dhe ligjet e vendit. "Andaj, si agjenci e Autoritetit të Konkurrencës, së shpejti presim të dalim me të gjitha këto raste, ku ka dyshime se ato e kanë ngulfatur ekonominë e lirë dhe veç saj për të gjitha këto rast edhe do ta njoftojmë Qeverinë dhe ministritë përkatëse me rekomandimet tona që të krijohen kushtet të barabarta për të gjitha bizneset", u shpreh ai. "I mbetet Qeverisë apo ministrive përkatëse që të vendosin dhe të reagojmë se a ka pasur në vërejtjet tona biznese që e kanë ngulfatur ekonominë e lirë të tregut", potencoi Krasniqi.  

(Kosova Sot)

2 orë e 24 minuta më parë
11/12/18