Kaçaniku: Monopol - oligopol i klasës politiko-institucionale - Lajme - Kosova Sot
Kaçaniku: Monopol - oligopol i klasës politiko-institucionale

Kaçaniku: Monopol - oligopol i klasës politiko-institucionale

Përfaqësuesi i shoqërisë civile, Selatin Kaçaniku ('Konsumatori'), për gazetën"Kosova Sot" tha se në Kosovë nuk është problem vetëm homologimi. "Shikoni Ligjin mbi standardizimet, fakultativ, vullnetar, sepse zbatueshmëria e ligjeve është nën 40 për qind, manipulimet me Ligjin dhe me Agjencinë e Konkurrencës, shkallën "industriale" të korrupsionit, tenderomanisë, keqprivatizimi", vlerësoi ai. Sipas tij, kjo trajtë e monopolit - oligopolit që po e kultivojnë disa në Kosovë është monopol - oligopol i klasës politiko-institucionale, e cila është bashkëpronare dhe bashkë-aksionare dhe përdor mbase edhe bizneset fiktive për të menaxhuar asetet e tyre. 

(Kosova Sot)

21 orë e 27 minuta më parë
11/12/18