​ O'Connell: Ende nuk dihet se kush do të dërgohet në Speciale! - Lajme - Kosova Sot
​ O

​ O'Connell: Ende nuk dihet se kush do të dërgohet në Speciale!

Sipas Ambasadorit të Britanisë, Ruairi O'Connell, nëse veç një marrëveshje ndërkombëtare një herë pranohet dhe pastaj refuzohet është një jo seriozitet dhe rrezikshmëri, duke dhënë përgjigjen se këto veprime i thonë, “JO”, drejtësisë ndërkombëtare.

O’Conell, tha se me një ritëm të ngadalshëm por të mirë e kanë pranuar se akuzat e luftës duhet të gjykohen nga ndërkombëtarët. Dhe sipas tij Kosova është përkrahur vazhdimisht nga ndërkombëtarët, dhe për këtë shkak është anëtarësuar në organizata të ndryshme.

Ambasadori i Britanisë, e ka ripërsëritur edhe njëherë se Gjykata Speciale nuk gjykon luftën e Kosovës, por individ të caktuar të cilët kanë pasur mundësi të bëjnë krime në atë periudhë.

Ruairi O'Connell, në një intervistë tha se as Serbia dhe as vetë deputetët nuk e dinë se kush deri tash është në listat e prokurorëve të Speciales. Madje ai ka hedhur poshtë deklaratat e disa krerëve të institucioneve, që kjo gjykatë punon në presion dhe me urdhra të Serbisë.

(Kosova Sot)

12 orë e 59 minuta më parë
20/01/19