Hertica: Partia e profiterëve të luftës - Lajme - Kosova Sot
Hertica: Partia e profiterëve të luftës

Hertica: Partia e profiterëve të luftës

 Hapja e këtyre temave duhet të zbardhë fund e krye të vërtetën e plotë për kontributin dhe prapaskenat e luftës për liri, sidomos ato që ndërlidhen me fatin e komandantin legjendar Adem Jashari, edhe sipas analistit Ali Hertica."Tani kanë filluar akuzat, për të cilat koha është dëshmitar dhe faktori njeri, i cili po hap tema të tilla, ku Bekim Jashari po del dhe ngreh zërin e kësaj familje, e cila ishe thuajse e manipuluar nga historiku i saj, nga tregtarë, patriotë të politikës së profiterëve. Koha është ajo që flet kur tani zërin e Jasharëve do ta thotë vetë familjari i saj për historikun dhe patriotizmin e çdo trimi të Prekazit gjatë luftës së vitit 1998", tha ai për "Kosova Sot". Sipas tij, në këtë debat një nxitje të madhe kanë edhe interesat politike."PDK-ja është parti e disa njerëzve që kanë keqpërdorur luftën dhe kanë manipuluar me publikun, duke u paraqitur e afërt me familjen Jashari. Është gjë e mirë që në fund kjo po bëhet publike. PDK-ja është parti e oligarkëve dhe përfituesve të pasluftës. Tani thuajse ka filluar ngritja e shigjetave kundërshtare, nga të cilat do të dalin shumë të vërteta që ende qytetarët nuk i kanë ditur për historikun e familjes Jashari", vijoi më tutje ai.

(Kosova Sot)

9 orë e 51 minuta më parë
23/01/19