Separatistët në Katalonjë propozojnë referendum të ri - Lajme - Kosova Sot
Separatistët në Katalonjë propozojnë referendum të ri

Separatistët në Katalonjë propozojnë referendum të ri

Partitë kryesore indipendentiste të Katalonjës parashikojnë një marrëveshje të konsultuar sot, për të organizuar një referendum të ri për një Kushtetutë për “Republikën e Katalonjës”, të shpallur në tetor por që nuk u realizuar.

Ata propozuan gjithashtu, krijimin në Belgjikë të një strukture qeverie paralele të drejtuar nga presidenti i shkarkuar, Carles Puigdemont, i cili është strehuar në këtë vend pas shpalljes së pavarësisë së dështuar më 27 tetor dhe rrezikut për t’u burgosur nga Madridi.

Kjo marrëveshja, frut i shumë javësh negociatash të nxehta mes dy partive kryesore, Bashkë për Katalonjën e Carles Puigdemont dhe të Majtës Republikane të Katalonjës, duhet ende të ratifikohet nga Kadidatura për Unitet Popullor, parti e vogël separatiste e ekstremit të majtë.


(Kosova Sot)

22 orë e 47 minuta më parë
18/12/18