Gruas së Adem Demaçit i garantohen 1 mijë euro, shofer dhe veturë (Dokument) - Lajme - Kosova Sot
Gruas së Adem Demaçit i garantohen 1 mijë euro, shofer dhe veturë (Dokument)

Gruas së Adem Demaçit i garantohen 1 mijë euro, shofer dhe veturë (Dokument)

 Vendimi i 29 prillit të vitit 2008-të, përmes të cilit Qeveria e Kosovës kishte siguruar një pagesë mujore dhe një veturë me shofer për veprimtarin Adem Demaçi, tashmë është ndryshuar.

Me ndryshimin e këtij vendimi nënkupton se bashkëshortja e të ndjerit Demaçi do t’i gëzojë të gjitha benefitet e tij të cilat i ishin siguruar nga Qeveria e Kosovës.


“Është bërë edhe plotësim ndryshimi i vendimit të Qeverisë të datës 29 prill 2008, me të cilën është rregulluar kompensimi dhe trajtimi institucional për Adem Demaçin. Me plotësimin dhe ndryshimin e vendimit, rregullohen beneficionet që do t’i gëzojë bashkëshortja pas vdekjes së Adem Demaçit”, thuhet në këtë komunikatë të qeverisë.
Xhemajlije Hoxha Demaçi tashmë do të përfitojë 1 mijë euro në muaj, si dhe veturën me një shofer personal.

Veprimtari Adem Demaçi ka vdekur me 26 korrik 2018. Adem Demaçi ishte veprimtar për kauzën kombëtare në kohën e Jugosllavisë dhe ka luftuar për barazinë e Kosovës me Republikat e tjera të Jugosllavisë.

Për angazhimin e tij politik për çështjen e Kosovës, Adem Demaçi vuajti 28 vjet me radhë në burgjet e Jugosllavisë.

Image

 

(Kosova Sot)

15 orë e 52 minuta më parë
12/12/18