Kelmendi: Mafio-oligarkët dirigjojnë sundimin e ligjit

  • 05 prill 2019 - 13:57
Kelmendi: Mafio-oligarkët dirigjojnë sundimin e ligjit

Analisti Naim Kelmendi shprehet se mbase mafio-oligarkët e pushtetit e politikës dhe nëntokës kriminale e kanë ndikimin dhe kontrollin e tyre në drejtësinë kosovare dhe krejt kjo në ndërlidhje me njerëzit e korruptuar të drejtësisë.

“Kështu që, këta duke pasur ndikimet e veta në drejtësi, thjesht arrijnë kështu ta sfidojnë drejtësinë, mbase edhe duke fshirë dosjet e krimit dhe janë në gjendje të bëjnë ç’të duan me drejtësinë, e cila fatkeqësisht është në duart e tyre apo në duart e vetë krimit të organizuar dhe strukturës së kriminalizuar e të korruptuar pushtetare”, ka vlerësuar ai.

“Duke qenë kështu gjendja në të vërtetë njerëzit e nëntokës kriminale dhe të pushtetit të inkriminuar, fatkeqësisht, arrijnë të kenë kontrollin e tyre dhe ndikimin e pakontestuar mbi çdo gjë, madje duke i zotëruar edhe informacionet në Polici, në gjykata e në Prokurori”, ka thënë Kelmendi.

Sipas tij, ky është një realitet shqetësues për vetë shtetin e së drejtës në Kosove, i cili de fakto nuk ekziston dhe për sundimin e rendit dhe ligjit, e që nga standardet e duhura evropianë sigurisht se jemi larg.

(Kosova Sot)