Gjejnë arkën e vjetër, nuk u besojnë syve kur shikuan ç’ka kishte brenda

  • 21 prill 2019 - 11:30
Gjejnë arkën e vjetër, nuk u besojnë syve kur shikuan ç’ka kishte brenda

Një zbulim i madh është bërë nga një grup amatorësh zbuluesish metalesh në Angli.

Ata kanë gjetur një arkë të shekullit të 14-të, që përmban më shumë se 550 monedha ari.

Vlera e saj shkon deri në 150 mijë paund dhe është zbuluar në Buckinghamshire.

Katër personat që i zbuluan ato,  fillimisht gjetën 557 monedha në një fushë, që i përkisnin periudhës së Edwardit të I dhe II.

Por ata vazhduan gërmimet dhe gjetën monedhë pas monedhe në të njëjtin vend.

Thesari dyshohet se është fshehur nga një person i pasur më shumë se 600 vjet më parë.

(Kosova Sot)