NASA për herë të parë regjistron dridhje të tokës në Mars

  • 24 prill 2019 - 11:35
NASA për herë të parë regjistron dridhje të tokës në Mars

Anija kozmike InSight, e agjencisë hapsinore NASA, ka regjistruar një dridhje të butë të tokës në Mars.

Shkencëtarët njoftuan se dridhja në Mars është regjistruar më 6 prill dhe se ky është rasti i parë i filmuar në tokën e planetit të kuq

Studiuesi francez Philippe Lognonne tha se është emocionuar për faktin se Marsi është ende aktiv seizmologjikisht. 

“Me muaj kemi pritur sinjale të tilla, dhe i përjetuam”, ka thënë Lognonne.

Po ashtu edhe muajin e kaluar InSinght dërgoi tre sinjele dukshëm më të lehta të ndryshimeve seizmologjike, kurse shkencëtarët aktualisht janë duke i analizuar këto të dhëna.

(Kosova Sot)