10 luftërat më vdekjeprurëse në historinë e njerëzimit

  • 11 maj 2019 - 10:11
10 luftërat më vdekjeprurëse në historinë e njerëzimit

Luftërat në historinë njerëzore gjithmonë kanë qenë të përgjakshme me fatalitete dhe humbje të mëdha të njerëzve. Ja cilat janë 10 luftërat më vdekjeprurëse.

1.Lufta e Dytë Botërore në vitet 1939-1945

Në këtë luftë kanë vdekur 40-72 milionë njerëz

2.Rebelimi i Taipingit në Kinë në vitet 1851-1864

Në këtë luftë llogaritet të kenë vdekur 20-100 milionë njerëz

3.Lufta e Parë Botërore në vitet 1914-1918

Vdekjet e njerëzve në këtë luftë ishin 15-65 milionë

4.Pushtimet Mongole në Azi, Evropën Lindore dhe Lindjen e Mesme në vitet 1207-1472

30-60 milionë njerëz të vdekur

5. Rebelimi i Lushanit në Kinë në vitet 755-763

13-36 milionë të vdekur

6.Lufta mes dinastive Qing dhe Ming në Kinë gjatë viteve 1616-1662

Rreth 25 milionë të vdekur.

7.Pushtimet e udhëheqësit Timur Leng në Azinë Qendrore gjatë viteve 1369-1405

15-20 milionë të vdekur

8.Revolta e Dunganit në Kinë e viteve 1862-1877

Prej 8-12 milionë të vdekur

9. Lufta Civile e Rusisë e viteve 1917-1921

5-9 milionë të vdekur

10. Luftërat Napoleonike të viteve 1803-1815

3.5-7 milionë të vdekur.

(Kosova Sot Online)