Zeka nuk beson se do të krijohet Tribunal Ndërkombëtar për krimet serbe

  • 16 maj 2019 - 19:12
Zeka nuk beson se do të krijohet Tribunal Ndërkombëtar për krimet serbe

Në Kuvendin të Kosovës po zhvillohet seanca për gjenocidin serb në Kosovë.
 

Gjatë kësaj seance fjalën e ka marrë edhe deputeti Milaim Zeka i cili është shprehur se nuk mund të arrihet kurrë drejtësia që është neglizhuar ndër vite.

Kjo është një pjesë e fjalimit të tij:

Po të na kishte thirrur kryeparlamentari Kadri Veseli në zyrën e tij do ia kisha thënë në sy.

Ai thotë së ne do të lobojmë ndërkohë që ai nuk ka lobuar as tek deputetët.

Nuk është pronë e asnjë individi as muzeu i gjenocidit, as Tribunal, as gjykata, as instituti, kjo është lojë me neve dhe familjarët e tonë të zhdukur.

Unë nuk do të flas për masakrën e Abrisë ku ia kanë mbushur me gjak cucllen e bebes me gjakun e nënës së tij.

Do të ndalem tek tema, kemi ardhur këtu sepse klasa politike kanë heshtur kur UNMIK-u e mbylli një gazetë ditore pse gazetarja e zbuloi që një kriminel kishte bërë vrasje.

Heshtëm kur pranvera e fshatit Beleg, 16 vjeçare, e para femër shqiptare I intervistuar nga unë e transmetuar në BBC dhe televizone të Suedisë.

Ajo tha që nënat na kanë mbuluar me pleh mos me na përdhunuar, dhe ajo tregoi që I kanë përdhunuar 48 orë para familjarëve të saj e ua kanë sosë gjoksin me cigare.

Por temë u bë Vasfije Krasniqi sepse këtyre iu interesojnë çështjes politike.

Në heshtëm edhe kur u tha se me trupat e shqiptarëve u bë asfalt sepse nuk na u deshën për vota.

Krimineli nuk ka identitet, krimineli është vetëm kriminel dhe kjo klasë politike kanë lënë në krye të institucioneve njerëz që kanë punuar në policinë e Slobodan Milosheviqit.

Ne po duam të bëjmë drejtësi? Kur në shkollat tona nuk mësohet as 0000.1 për qind as për luftë e as për gjenocidin serb në Kosovë. 

Zeka tha se Gjykata Speciale mund të bëhet vetëm në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

U fol për institutin e drejtësisë, por ai institut është krijuar të zbutet papunësia, aty vetëm janë punësuar njerëz, është punësuar Zejnullah Gruda që asnjëherë as 2 minuta nuk ka dalur nga zyra.

Në këtë vend asnjë iniciativë që ka shkuar në mbledhje të fakteve të gjenocidit serb nuk është mbështetur nga institucionet.

Ëndrra e parë me kriju republikë të Burdushit dhe ëndrra e dytë ka qenë me u pasuru e me u ba multimilionera.

Ky Tribunal asnjëherë nuk do të krijohet, Tribunal vendor po, por ndërkombëtar jo.


(Kosova Sot Online)