ORCA paralajmëron padi ndaj Haradinajt e Bytyqit nëse ndërhyjnë në punën e KShC’së

  • 18 korrik 2019 - 13:03
ORCA paralajmëron padi ndaj Haradinajt e Bytyqit nëse ndërhyjnë në punën e KShC’së

Organizata për Cilësi në Arsim (ORCA) ka protestuar kundër ndërhyrjeve politike në pavarësinë e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) dhe Bordit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim.

Kjo organizatë ka paralajmëruar kryeministrin Ramush Haradinaj dhe ministrin e Arsimit, Shyqiri Bytyqi se për çfarëdo lloj ndërhyrje në KShC ata do t’i padisin për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Përfaqësuesi i ORCA’s, Gramos Buçinca duke ironizuar me kryeministrin Haradinaj, tha se meqë ai merret me sporte të rënda po mendon që është ma i fortë, por sipas tij politikisht dhe moralisht më e fortë është KShC-ja.

“Meqë në Kosovë kryeministri është i sporteve të rënda. Kush është ma i fortë kryeministri apo KShC-ja. Parlamenti që të dy i ka zgjedhur. Më i fortë moralisht dhe politikisht është Këshilli Shtetëror i Cilësisë. Në rast se kryeministri dhe ministri ndërhyjnë ne do t’i padisim për keqpërdorim të detyrës zyrtare. Çdo ndërhyrje tash e tutje do të pritet me protesta”, tha Buçinca.

Kjo protestë vjen pas vendimit që KShC-ja ka marrë për mos akreditimin e Universitetit të Pejës, Mitrovicës dhe atij të Prizrenit. Ndaj këtij vendimi kanë reaguar ashpër kryeministri Ramush Haradinaj dhe ministri i Arsimit Shyqiri Bytyqi.

(Kosova Sot Online)