'Ika me një çantë dore në Suedi” Mërgimtarja shqiptare rrëfen udhëtimin në 1995'

  • 17 gusht 2019 - 23:59
'Ika me një çantë dore në Suedi” Mërgimtarja shqiptare rrëfen udhëtimin në 1995'

Rita Cifligu u largua me fëmijët e saj në vitin 1995 drejt Suedisë pa dokumente, pasi në atë kohë në Shqipëri mbeti pa punë ajo dhe bashkëshorti i saj.

Bashkëshorti i saj që prej vitit 1992 ishte larguar nga Shqipëria drejt Gjermanisë. Në Suedi ajo aktualisht punon në komunën e qytetit të Malmos.

Rita kujton fillimet e vështira në Suedi, në një vend të ri, dhe ku nuk kishte në vitet e para as shqiptarë. Në fillim ajo punoi në disa shtëpi Suedeze, dhe pas 4 vitesh, kur u pajisën me dokumentet e rregullta ajo dhe bashkëshorti i saj nisën të punonin dhe të integroheshin në shoqërinë Suedeze.

(Kosova Sot Online)