Foto që kanë prekur krejt botën, veprimi i vajzës së cilës iu vra babai në Afganistan la pa fjalë njerëzit

  • 22 gusht 2019 - 13:23
Foto që kanë prekur krejt botën, veprimi i vajzës së cilës iu vra babai në Afganistan la pa fjalë njerëzit

“Ka qenë jashtëzakonisht e vështirë të rritesha pa baba. Dhe bëhet më e vështirë çdo vit,”-tha Julia Yllescas për CNN.

Komandanti ushtrisë Robert Yllescas nuk u kthye më në shtëpi pasi shkoi në Afganistan kur Julia ishte 7 vjeçe.

Dhe adoleshentja nisi vitin e fundit të shkollës së mesme në Alaska vendosi të krijonte një imazh prekës në nder të babait të saj.

Ajo redaktoi foton e saj duke vendosur një imazh engjëllor të Robert, ku ai kishte dalë në fotografi para vdiste.

Babi i Julias u plagos pas shpërthimit të një pajisje të improvizuar në Afganistan në vitin 2008.

Ai u dërgua në National Naval Medical Center në Bethesda, ku ndërroi jetë një muaj më vonë.

Dhe Robert u bë inspirim për librin e Jake Tapper, “The Outpost: An Untold Story of American Valor”, që u botua në vitin 2012.

Jo vetëm kaq, tani do realizohet një film bazuar tek libri.

Milo Gibson, djali i Mel Gibson, do të luajë rolin e Yllescas në filmin që do të dalë më vonë këtë vit.  

(Kosova Sot Online)