E kthyera nga Siria dënohet me 2 vjet e gjysmë burgim

  • 03 shtator 2019 - 11:09
E kthyera nga Siria dënohet me 2 vjet e gjysmë burgim

Gjykata e ka shpallur fajtore të kthyerën nga Siria, Merita Aliun për organizim dhe pjesëmarrje në grupe terroriste. Ajo është dënuar me 2 vjet e gjysmë burgim me kusht.

Lajmin për vendimin e Gjykatës e ka bërë të ditur për media , pala mbrojtëse e Aliut, avokatja Leonora Dervishaj.

“Po mund të ju konfirmojë se ndaj klientës sime sot u shqiptua masa e dënimit me kusht prej 2 viteve e gjysmë. Ky dënim iu dha si amsë lehtësuese ngase ajo është nënë e dy fëmijëve. Njërin nga fëmiëjt e ka të sëmurë si dhe do ta operojë gjatë javëve me vijim”, ka thënë për media avokatja.

E ndërkohë në aktvendim, gjyqtari Valon Kurtaj ka deklaruar se Aliu“Shpallet fajtore për organizimin dhe pjesëmarrje në grupe terroriste…i shqipton dënim me kusht me 2 vjet e gjysmë”.

E në fjalën e saj para trupit gjykues, e riatdhesuara nga Siria, Medina Aliu, ka deklaruar se është penduar për shkuarjen në Siri.

“Me mujt kohën me kthy kurrë nuk e kisha përsëritur”, ka deklaruar ajo para gjyqtarit të departamentit special.

(Kosova Sot Online)