Një organizatë në Serbi ua jep nga 2500 euro serbëve që të kthehen në Kosovë

  • 04 shtator 2019 - 13:46
Një organizatë në Serbi ua jep nga 2500 euro serbëve që të kthehen në Kosovë

Në kuadër të projektit me titull “Mbështetje për kthim të qëndrueshëm të personave të zhvendosur intern në Kosovë”, që financohet nga BE e të cilin në praktikë e realizojnë organizatat ASB dhe CenTrir si dhe qyteti i Krushevcit (në Serbi), siç bën të ditur JuGmedia vesti e Serbisë, organizata ASB ka shpallur thirrje publike për persopnat e ikur që dëshirojnë të kthehen në vendlindjen e tyre që të konkurrojnë për mjete pa kthim si mbështetje me vlerë 2.500 euro dhe për trajnim për hapje të vendit të ri të punës. 

Thirrja e shpallur ka të bëjë me personat e zhvendosur të cilët jetojnë në Krushevac, Kragujevc, Kralevë, Çaçak, Rashkë, Arangjellovac, Tërstenik, Banje të Vranjës, Vranjë e Buyjanovc.

Përmes këtij projekti, siç raportohet, do të sigurohen pajime për 54 familje dhe trajnimi për hapjen e punës së re për 90 familje. 

(Kosova Sot Online)