Filloi vjeshta

  • 23 shtator 2019 - 10:13
Filloi vjeshta

Në gjysmësferën veriore të Tokës sot ka filluar vjeshta, derisa njëkohësisht për banorët e gjysmësferës jugore ka filluar pranvera.

Vjeshta filloi në orën 8:50 sipas kohës së Evropës së Mesme.

Në ditën e fillimit të vjeshtës dita do të zgjasë 12 orë dhe 9 minuta, derisa nata 11 orë dhe 51 minuta.

Në ditën e ekuinoksit vjeshtor dita dhe nata janë të gjatësisë së njëjtë.

Ekuinoksi do të ndodhë, gjegjësisht dita dhe nata do të jenë me gjatësi së njëjtë, më 26 shtator.

(Kosova Sot Online)