Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë reklamon ajvarin e Krushës në mes të Berlinit

  • 20 nëntor 2019 - 10:37
Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë reklamon ajvarin e Krushës në mes të Berlinit

Organizata të ndryshme gjermane që nga paslufta kanë ndihmuar rimëkëmbjen e ekonomisë së Kosovës

I tillë ka qenë dhe vazhdon të jetë edhe “GIZ”-i gjerman, organizatë e cila edhe sot e kësaj dite operon në Kosovë, duke mbështetur bizneset e vogla.

Një mbështetje të tillë gjermanët ua kanë dhënë edhe grave të Krushës, të cilat merren me prodhimin e ajvarit

.

E ajvarin e grave të Krushës, ambasadori gjerman në Prishtinë, Christian Heldt, e ka reklamuar edhe në mes të Berlinit.

Heldt ka thënë se ky është një premtim që e kishte dhënë, ndërkohë  porosit gjermanët që të hanë më shumë ajvar.

“Hani më shumë ajvar, është i shëndetshëm dhe i shijshëm”, ka shkruar Heldt.

Kjo nuk është hera e parë që një diplomat i shteteve të huaja reklamon një produkt të prodhuar në Kosovë. Edhe ambasadori i Japonisë në OKB, Yoshifumi Okamura, kishte reklamuar verën e prodhuar në Rahovec.

(Kosova Sot Online)