Nuk mori asnjë post në qeverinë e re, reagon Billall Sherifi

  • 05 qershor 2020 - 21:55
 Nuk mori asnjë post në qeverinë e re, reagon Billall Sherifi

Emri i Bilall Sherifit, sekretarit të përgjithshëm të Nismës Socialdemokrate u përmend si opsion më i mirë për postin e zëvendëskryeministrit nga ana e shefit të Grupit Parlamentar, Haxhi Shala. Por ky post, iu besua Albulena Balaj-Halimajt.

Në lidhje me këtë ka reaguar Sherifi, i cili ka deklaruar se ishte vetë ai që ka vendosur që të mos bëhet pjesë e qeverisë së udhëhequr nga Avdullah Hoti.

Nëpërmjet llogarisë së tij në Facebook, ai ka treguar arsyet. Ndër to është ‘hapja e mundësive peër kuadrot e reja profesionale”.

Shkrimi i plotë i Sherifit në Facebook:

Po shfryteëzoj rastin teë sqaroj aneëtareët, simpatizanteët, votuesit e NISMEëS Socialdemokrate dhe opinionin e gjereë publik me sa vijon:

Neë takimin e pareë qeë kemi pasur me kryetarin e partiseë z. Fatmir Limaj pas mocionit të sukseshëm për rrëzimin e qeverisë, ku ishte i pranisheëm edhe z. Haxhi Shala, dhe ku eështeë diskutuar në parim peër peërfaqësimin e NISMEëS Socialdemokrate neë qeverineë e re teë Kosoveës, ua kam shprehur hapur qeëndrimin tim se nuk do teë angazhohem neë asnjeë nga pozitat neë kuadeër teë ekzekutivit.

Qeëndrimi im lidhet me pikeëpamjet qeë kam rreth kuadrove qeë duhet ta peërfaqeësojneë forceën toneë politike. Jam ithtar i hapjes seë mundeësive peër kuadrot e reja profesionale, teë atyre qeë janeë ballafaquar me peërditshmeërineë e nevojave qeë kaneë qytetareët toneë, sepse neë keëteë meënyreë do teë hiqet logjika qeë kuadrot e reja duhet teë vrapojneë peër mbledhjen e votave, kurse peërfaqeësimin ta beëjneë “kuadrot e mocëme”.

Mendoj se eështeë koha qeë kuadrot themeluese teë partiseë teë shfryteëzojneë peërvojeën e tyre qeë teë forcojneë NISMEëN Socialdemokrate dhe kam bindjen e ploteë se hapja rrugeë peër kuadrot e reja do teë nxjerr neë shesh kualitetet qeë kemi neë mesin toneë. Neë teë kundeërteën, do teë shpeërfaqim logjikeën e ndrydhjes seë kualiteteve teë reja dhe do teë binim neë kundeërshtim teë ploteë me frymeën socialdemokrate.

(Kosova Sot Online)