OBSH: Nuk dihet nëse ndryshimi i stinëve ndikon te koronavirusi

  • 11 qershor 2020 - 13:13
OBSH: Nuk dihet nëse ndryshimi i stinëve ndikon te koronavirusi

Mes paralajmërimeve për një valë të dytë të koronavirusit në vjeshtë ose dimër, OBSH thotë se nuk ka prova që të tregojnë se virusi do të bëhet më agresiv me ndryshimin e stinëve.

Sipas kreut të programit të emergjencave, Mike Ryan, edhe ndikimi i verës te koronavirusi i ri, është i paqartë.

“Momentalisht, nuk kemi të dhëna që të sugjerojnë nëse virusi do të bëhet më agresiv apo jo me ndryshimin e stinëve. Nuk mund të mbështetemi në pritshmëritë se ndryshimi i temperaturës do të jetë përgjigjja. Duhet të fokusohemi te masat e shëndetit publik, higjiena dhe strategjitë që kanë rezultuar efikase në frenimin e përhapjes së pandemisë”, tha Ryan.

(Kosova Sot Online)