Historianët e Deçanit i kërkojnë Hotit të publikojë marrëveshjen për rrugën

  • G.G /
  • 16 November 2020 - 09:25
Historianët e Deçanit i kërkojnë Hotit të publikojë marrëveshjen për rrugën

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan ka kërkuar nga kryeministri Avdullah Hoti që të publikojë marrëveshjen e arritur më 9 nëntor, në lidhje me ndërtimin e rrugës Deçan-Plavë.

Kryetari i kësaj Shkodran Imeraj, tha se mospublikimi i kësaj marrëveshje lë të nënkuptohet se ajo është në dëm të banorëve e në favor të Manastirit të Deçanit.

Sipas tij, manastir më shumë kryen misione diplomatike si ambasadë ruse e serbe në Kosovë.

Përmes një statusi në rrjetin social Facebook, kryeministrit Avdullah Hoti tha se me mbështetjen e komandantit të KFOR-it, gjeneral Michele Risi, u arrit marrëveshja për projektimin, ndërtimin dhe përdorimin e rrugëve, të cilat kalojnë nëpër Zonën e veçantë të mbrojtur të Manastirit të Deçanit.

(Kosova Sot Online)