Ushtria ruse dhe azere gati sa nuk përplasen për një kishë në Nagorno-Karabak

  • A.P /
  • 26 nëntor 2020 - 19:08
Ushtria ruse dhe azere gati sa nuk përplasen për një kishë në Nagorno-Karabak

Më 25 nëntor, trupat e Azerbejxhanit hynë në qytetin e Kalbajar në rajonin e Nago-Karabakut.

Sipas marrëveshjes për armëpushimin me ndërmjetësimin e Rusisë të arritur midis Baku dhe Jerevanit, forcat Azerbajxhanase tashmë kanë hyrë në rajonin e Agdamit dhe Kalbajar dhe do të hyjnë në rrethin e Lachin.

Sidoqoftë, korridori Lachin, i cili lidh Armeninë dhe Nago-Karabakun, si dhe një pjesë të madhe të Nago-Karabakut, do të mbetet nën kontrollin e forcave ruse.

Në të njëjtën kohë, prania e paqeruajtësve rusë në rajon dhe kufizimet e vendosura nga kjo prani padyshim që shqetësojnë të paktën disa prej oficerëve dhe ushtarëve azerbajxhanas.

Në të njëjtën kohë, prania e paqeruajtësve rusë në rajon dhe kufizimet e vendosura nga kjo prani padyshim që shqetësojnë të paktën disa prej oficerëve dhe ushtarëve azerbajxhanas.

Trupat ruse moren në mbrotjtje manastirin Dadivank në mënyrë që të parandalonte shkatërrimin e këtij vendi të shenjtë.

Video tregon momentin kur trupat e Azerbajxhanit po i afroheshin manastirit. Dy negociatorë rusë po flasin me tre oficerë azerbajxhanas (njëri nga ta mbajte flamurin azer). Pas negociatorëve me azerët dhe dy rusëve mund të shihet një grup i madh i ushtarëve azer të zemëruar në një largësi të afërt.

(Kosova Sot Online)