28 vjeçarin e mbulojnë borxhet, e qet veshkën në shitje

  • E.K /
  • 15 dhjetor 2020 - 14:14
28 vjeçarin e mbulojnë borxhet, e qet veshkën në shitje

Sabzar Ahmad Khan, një banor i fshatit Nussu në Qazigund të rrethit Kulgam, bëri  një shpallje ku thuhet  “veshka në shitje”.

Ai pësoj humbje të mëdha ekonomike pas dy izolimeve në Luginë, së pari, në kohën e shfuqizimit të nenit 370 dhe më pas, pas shpërthimit të COVID -19  duke çuar në falimentim. Të dy bllokimet kanë goditur keq tregtarët dhe biznesmenët vendas në Kashmir.

Khan, i cili u martua vitin e kaluar, tani po kërkon blerës për veshkën e tij për të pastruar borxhet.

Kam humbur gjithçka dhe nuk më kanë mbetur para për të shlyer borxhet. Unë kërkoj nga cilido që ka nevojë për veshkë të më kontaktojë, “shkruhet në shpallje  Duke folur për këtë gazetë, Khan, i vetmi fitues i bukës në familje me gjashtë persona, përfshirë prindërit, gruan, vëllain dhe motrën e tij, thotë se ka një përgjegjësi të madhe, kam borxh 61 lakh bankës dhe nga 30 dollarë njerëzve të ndryshëm.

‘’Ky është vendimi im përfundimtar. Unë do ta shes veshkën dhe i kam bindur prindërit dhe gruan time gjithashtu, ”tha ai.

I pyetur nëse ai mori ndonjë thirrje nga njerëzit për të blerë veshkën e tij, Khan tha, “Unë kam marrë disa telefonata sot nga blerësit e ardhshëm, të cilët dëshironin të blinin veshkën time. Një nga telefonuesit ofroi Rs 20 lak dhe një tjetër Rs 25 lakh. Unë do të zhvilloj diskutime të mëtejshme me palët për të marrë ofertën më të mirë. ”

Nuk është hera e parë që këto gjëra ndodhin në Kashmir, shumë njerëz për arsye ekonomike detyrohen t’i shesin organet e tyre, shkruan Newindianexpress.

(Kosova Sot Online)