Vllasi flet për qeverisjen e Jugosllavisë: Ishte sistem liberal

  • A.P /
  • 04 maj 2021 - 21:28
Vllasi flet për qeverisjen e Jugosllavisë: Ishte sistem liberal

Ish-politikani komunist i Azem Vllasi, ka thënë se sistemi qeverisës i Jugosllavisë, ka qenë sistemi më liberal prej sistemeve komuniste.

Avokati Vllasi gjithashtu tha se kishte vizituar edhe vendet komuniste të Azisë së Largët, si Kina, Vietnami dhe Korea e Veriut. E krahasuar me këto vende, Jugosllavia ishte më liberale.

Madje sipas tij, Vllasi tha se këtë gjë e di edhe perëndimi. Tutje, ai tha se në Jugosllavi kishte pronë private e edhe firma të vogla, përdallim nga vendet e tjera.

“Kam qenë në Vietnam, në Kinë, madje edhe në Korenë Veriore. Të gjitha i kam parë, udhëheqës në Korenë e Veriut ka qenë Kim Il-sung, gjyshi i liderit aktual Kim Jong-Un. Prej të gjithave shtete socialiste-komuniste, shtete me monopolin partiak, Jugosllavia ka qenë me sistemin ma liberal prej sistemeve komuniste. Këtë e ka pranuar edhe perëndimi. Ke mund të posedosh firma të vogla, tokë private”, ka thënë Vllasi.

(Kosova Sot Online)