“Nagavci është e përfshirë”, si e shkarkoi Rektorin Sahiti Këshilli që në radhët e veta ka plagjiator

  • A.P /
  • 21 October 2022 - 16:27
“Nagavci është e përfshirë”, si e shkarkoi Rektorin Sahiti Këshilli që në radhët e veta ka plagjiator

Dy ditë pasi organizata të shoqërisë civile paralajmëruan se Qeveria po tenton të fus duart në rektorat duke inicuar shkarkimin e e rektorit Naser Sahiti, Këshilli Drejtues i UP’së jetësoi shkarkimin.

Rektori Sahiti dje tha se nuk do të marrë pjesë në këtë mbledhje dhe se ajo është e kundërligshme. Po ashtu gjatë një intervistë mbrëmë, Sahiti tha se në gjithë këtë histori është e përfshirë edhe Ministrja Nagavci.

Sipas raportimeve, Naser Sahiti është shkarkuar me 8 vota për dhe një abstenim. Në mbledhjen e Këshillit Drejtues mediat nuk janë lejuar të marrin pjesë.  Të mërkurën, organizata të shoqërisë civile parlajmëruan se qeveria po synon të fus duart në UP duke inicuar shkarkimin e Sahitit, ndërsa mbrëmë Rektori ishte në Pressing, ku foli për këtë situatë. Ai tha se Ministrja e Arsimit Arbëri Nagavci është e përfshirë në planet për shkarkimin e tij.

“Realisht unë nuk mund të flas për qeverinë në tërësi sepse nuk e di mënyrën dhe formën e komunikimit si e kanë ata ndërmjet vete.  Por si përket misntes po e kam një bindje të thellë që ministra është e pëtrfshirë në krejt këtë zhvillm rreth UP për ndryshe me disa ministri kemi pasur bashkëpunim të mirë” ka thënë Sahiti në Pressing.

Ndërkohë dje gjatë ditës ai ka mbajtur edhe një konferencë për media . Aty, ai e quajti kundërligjore  mbledhjen ku ishte ftuar “që të japë sqarime për disa prej atyre që janë evidentuar si probleme të përsëritura ndër vite”.

Ai kishte thënë thënë se nuk do të marrë pjesë në këtë mbledhje, sepse është bërë pa konsultimin e tij dhe në kundërshtim me statutin e UP-së.

“Mbledhja është caktuar në kundërshtim me statutin dhe duke më kundërshtuar mua”, ka thënë ai.

Sipas tij, një ndër arsyet pse kjo mbledhje nuk mund të konsiderohet legjitime është edhe vetë përbërja e Këshillit Drejtues.

“Ju e dini qe zgjedhjet janë mbajtur në Këshillin Drejtues ku në mesin e të zgjedhurve është thënë qe ka qenë një plagjiator. E kam paraqitur vetë rastin në Këshillin e Etikës, Selim Bezeraj i cili është plagjiator i madh”.

Ai ka thënë se ka mbajtur takim në shtator me ministren e Arsimit, Arbërie Nagavci, pikërisht për këtë përbërje të Këshillit, por sipas tij është neglizhuar.

(Kosova Sot Online)