Zelensky ndryshon dy pikat kyçe të legjislacionit

  • A.P /
  • 17 May 2024 - 20:00
Zelensky ndryshon dy pikat kyçe të legjislacionit

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky ka bërë ndryshime në dy pjesë kyç të legjislacionit rreth shërbimit ushtarak, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Zelensky ka nënshtruar një ligj që lejon disa kategori të të dënuarve që të shërbejnë në ushtri. Gjithashtu ka nënshkruar një ligj për rritjen e gjobave për ata që nuk respektojnë rregullat e mobilizimit ushtarak.

Ky hap vjen pasi Ukraina po përpiqet të plotësojë mungesat e fuqisë punëtore dhe të forcojë ushtrinë kundër armikut rus.


(Kosova Sot Online)